Sök
Filter

Stövsländor

Tittar man riktigt nära kan man upptäcka dem, stövsländorna. De är vanligare än man kan tro. Variationen i utseende är stor, från skira sländor med flortunna vingar till millimetersmå bleka och vinglösa boklöss. Ta med dig luppen och kasta dig ut i stövsländornas fantastiska värld av former, färger och beteenden.
Lagerstatus: I lager
899 kr

Stövsländor är en liten grupp små och lätt förbisedda insekter. De lever främst av mikroskopiska alger, svampar och lavar. De flesta arterna lever utomhus, ofta i träd och buskar där de hittar föda i överflöd på blad, grenar och bark.

Några arter lever inomhus och kan hittas i källare, förråd, badrum eller i böcker. En inomhuslevande art som är känd sedan länge är väggsmed. När den trummar med bakkroppen, kan det höras som ett tickande ljud när den sitter på till exempel en yttervägg.

Volymen ingår i bokverket Nationalnyckeln till Sveriges flora och fauna och beskriver alla stövsländearter som påträffats i Norden.

Läs mer

Fakta
Titel Stövsländor. Psocoptera
Sidantal 204
Text Bo W. Svensson
Bild Krister Hall
Antal arter 82 nordiska arter varav 73 är funna i Sverige
Systematisk beteckning CV
Innehåll Alla stövsländearter som påträffats i Norden beskrivs med utförliga texter, pedagogiska illustrationer och de flesta med utbredningskarta. Nycklar för artbestämning gör det möjligt, och roligt, att ta reda på vilka arter man hittat. Här följs den traditionella systematiska indelningen av stövsländor och därför inkluderas inte djurlössen.
Utgiven 2010-05-25
Utförande Skinnband (hårdband klätt med svenskt renskinn, trådbunden rygg, guldtoppsnitt)
Vikt 1150 g
Mått 228 x 288 x 22 mm
ISBN 9789188506696
Kunder som köpte denna köpte också

Skalbaggar: långhorningar

Långhorningar ståtar ofta med vackra färger, imponerande kroppsstorlek och synnerligen långa antenner. Därför har de ibland kallats just skalbaggsvärldens aristokrater. Det första mötet med en långhorning kan vara en minnesvärd upplevelse – som när en lång smaragdgrön myskbock flyger förbi framför näsan och med en duns landar på stugans faluröda panel.
899 kr

Steklar: Myror - getingar

Myror och getingar har spännande och brokiga levnadssätt. Visste du till exempel att det finns myror som är både parasitiska och håller slavar? Eller att getingar kan leva helt för sig själva och inte bara tillsammans i samhällen?
899 kr

Tvåvingar: Blomflugor del 2

Den som invigs i blomflugornas fascinerande värld ska finna förunderligt vackra strukturer och märkliga levnadssätt. En del arters larver lever av växter, några lever av bladlöss, vissa lever i bon av getingar eller myror, medan andra lever under vattenytan i dammar och pölar.
899 kr