Sök
Filter

Användarvillkor

Denna webbplats är en e-handelsbutik som ägs av SLU Artdatabanken, som ger ut Nationalnyckeln. Du kan läsa mer om oss på sidan Om oss, du hittar våra kontaktuppgifter under Kontakta oss, och du kan läsa våra köpvillkor här.

Genom att använda vår webbplats, antingen som gäst eller som registrerad användare, godkänner du våra användarvillkor och samtycker till att följa dem.

Tillgänglighet

Vi strävar efter att webbplatsen ska vara tillgänglig utan avbrott och för alla oavsett om du surfar via dator, mobil eller platta. Dock visas de bäst i en modern webbläsare, till exempel Chrome eller Internet Explorer. Kortare avbrott, planerade eller icke planerade, kan inträffa.

 

Innehåll

Innehållet på webbplatsen kan ändras och utvecklas över tid. Vi garanterar inte att alla de produkter som visas på webbplatsen fortsätter vara tillgängliga. Vi strävar efter att all information alltid ska vara uppdaterad och relevant. Kontakta oss gärna om något ser ut att vara fel, om information saknas eller om du undrar något om våra produkter. Användarvillkoren kan ändras genom att vi ändrar den här sidan. 

 

Användning av kakor (cookies)

Kakor är små textfiler som lagras på besökarens dator och som är möjliga att använda för att följa vad besökaren gör på webbplatserna. Enligt lagen om elektronisk kommunikation från 2011, ska alla som besöker en webbplats med kakor få information om att webbplatsen innehåller kakor, vad dessa kakor används till och hur de kan undvikas.

Denna webbplats använder kakor för att ge besökaren tillgång till extra funktioner (bokbeställning etc.). Vi använder också kakor för att samla in statistik över hur besökarna använder webbplatserna. Ingen personligt identifierbar information om besökaren, som e-post eller namn, lagras.

Du har alltid möjlighet att ställa in din webbläsare så att kakor inte lagras eller så att du får information om när en webbsida innehåller kakor. Men vissa funktioner kan då falla bort.

 

Upphovsrätt

Innehållet på denna webbplats såsom texter, bilder och annat material är upphovsrättsskyddat. Du får skriva ut och ladda ner utdrag av materialet på webbplatsen för personligt bruk, dock inte för kommersiella ändamål. Du får inte på något sätt ändra, reproducera eller distribuera något material du har skrivit ut eller laddat ner utan vårt samtycke. 

Du får gärna sprida länkar till vår webbplats, förutsatt att det inte görs för att skada vårt rykte eller dra nytta av det. Du får inte skapa en länk på ett sådant sätt som antyder någon form av koppling, godkännande eller rekommendation från vår sida där ingen sådan finns. 

 

Vårt ansvar

Vi ansvarar för att alla villkor, garantier och andra bestämmelser på webbplatsen för användande av webbplatsen och för köp av våra produkter är aktuella och gällande.

Vid köp åtar vi oss att behandla din order enligt våra köpvillkor, utan onödiga dröjsmål och utan prispålägg eller avgifter utöver det som specificerats i din order. Vi hjälper dig om fel uppstår på vår webbplats i samband med order eller under leverans. Vår kundtjänst står till förfogande de tider som anges på Kontakta oss, och vi hjälper dig gärna med dina frågor.

Vi åtar oss att behandla den information som du delger oss i enlighet med dataskyddsförordningen. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter

 

Ditt ansvar

När du registrerar dig som kund hos oss åtar du dig att se till att information som du lämnar är komplett och korrekt. Du åtar dig att omedelbart underrätta oss vid eventuella ändringar, antingen via vår webbplats eller direkt till vår kundtjänst. Den information om dig själv som du lämnar till oss kommer endast att användas i enlighet med vår policy för hantering av personuppgifter.

Du åtar dig att behandla användar-ID, lösenord eller annan säkerhetsinformation som konfidentiell, och får inte lämna ut den till tredje part eller på annat sätt missbruka din information. Du får inte åsamka skada till vår webbplats. Vi har rätt att när som helst inaktivera ditt användar-ID eller ditt lösenord, oavsett om det är valt av dig eller tilldelat av oss, om du enligt vår mening har brutit mot någon av bestämmelserna i dessa användarvillkor. Du är ansvarig för att se till att alla personer som besöker vår webbplats via din internetanslutning är medvetna om dessa villkor, och att de uppfyller dem.